Status De Pit naar duurzaam

 

Zoals vorige keer gemeld is er een energiescan uitgevoerd door een deskundige.

Hier zijn diverse mogelijkheden onderzocht. Al met al zijn de mogelijkheden beperkt vanwege het feit dat het merendeel nieuwbouw is en er reeds veel goed is ingeregeld.

Waar liggen nog wel kansen.

  • De blauwe zaal heeft nog veel energie verbruikende verlichting, we gaan kijken of we deze kunnen vervangen voor LED verlichting. Dit zou een besparing per jaar van een 7000 kWh per jaar kunnen opleveren, ruim 800 Euro/jaar.
  • In enkele vergaderzalen is meer verlichting in gebruik dan noodzakelijk. Hier kunnen we simpel enkel lampen eruit halen.
  • De python ( bierkoeling) staat het gehele jaar aan terwijl deze alleen rond de carnaval wordt gebruikt. We zouden deze een groot deel van het jaar uit kunnen schakelen.
  • De aansluitingen in elektra en gas zijn beduidend groter dan noodzaak. Door deze te reduceren besparen we geen energie maar wel vaste lasten voor de capaciteit van de aansluiting. Hier is en besparing van een 500-800 euro per jaar haalbaar.

De studie maakt wel duidelijk dat willen we de doelstelling van 10.000,– Euro per jaar aan kosten besparing voor De Pit halen dat het geplande zonnedak via de energie coöperatie cruciaal is voor onze doelstelling.

Hieromtrent hebben we ook meer informatie.

We hebben op basis van diverse offertes een business case laten maken door onze adviseur. Op basis hiervan verwachten we dat de deelname aan de coöperatie reeds kan tegen een investering , afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de 325-350 euro per paneel. Een paneel zal een opbrengst hebben van een 235 kWh per jaar.  Dit gaat via opbrengst en belastingvoordelen een rendement op leveren van een 4,5% per jaar.  Oftewel beduidend meer dan de huidige rente bij de bank.  Ons doel is een zonnedak van 600 panelen, waarbij er 300 voor kleinverbruikers zijn ( particulieren en kleine ondernemers).  We hebben besloten dat we bij een deelname van 200 stuks voor particulieren we het project zullen realiseren.   Er hebben zich inmiddels reeds 6 belangstellenden gemeld dat ze mogelijk interesse hebben mee te doen. Samen reeds voor meer dan 100 panelen.

We leggen nu de laatste hand aan de details en een informatie brochure. Op woensdag 12 April is er dan om 20:00 in De Pit de informatie avond waarop we het project zullen toelichten. Iedereen die belangstelling heeft is daar van harte voor uitgenodigd.  We werken hard aan een website www.duurzaamoverloon.nl en een mail adres info@duurzaamoverloon.nl om jullie vanaf daar van informatie te kunnen voorzien. We hopen deze site voor de 12de April in de lucht te hebben.

 

Groeten en allen tot de 12de April namens De Pit duurzaam team Eric, Antwan, Stijn

Status update.
Getagd op: