Energiecoöperatie Duurzaam Overloon!

Infobulletin 27 september 2017

 

Beste  deelnemer of toekomstig lid van DO!

 

Hierbij het 5de infobulletin van Coöperatie Duurzaam Overloon! waarin weer veel nieuws te melden valt.

 Zonnedak is overtekend

Het aantal gecontracteerde paneeldelen waarvoor is getekend is uitgekomen op 1011 stuks.

Oftewel een 111 meer dan de capaciteit die we hebben.  Tevens hebben zich gedurende de inschrijving nog 5 nieuwe deelnemers gemeld welke samen ook nog een 60-70 paneeldelen zouden willen.  We hebben in het bestuur besloten te gaan proberen niemand af te wijzen.

 

Project vergroot naar 1440 panelen

We hebben alle opties bekeken om te bezien hoe we de overtekening op kunnen lossen.

Op het dak van het oorlogsmuseum hadden we ruim gepland. Door daar wat strakker te leggen kunnen we er wat meer dan 1200 kwijt. Tevens kunnen we het dak van de Pit er ook in betrekken met een 140 tal panelen.

Het bestuur heeft daarom besloten om het beschikbare dak maximaal te benutten en het project te vergroten van 1200 naar 1440 panelen. Dit betekent dat we niemand van de huidige belangstellenden teleur hoeven te stellen en dat we nog ruimte hebben voor enkele extra deelnemers.   Wel zal door deze uitbreiding het project iets meer tijd vragen omdat de leveranciers die extra installatie nog aan moeten bieden.

 

Nog enkele leden mogelijk

Door de projectvergroting is er nog voor ruim 50 panelen ruimte voor nieuwe belangstellenden.  Dus mocht je nog mee willen doen meld je dan snel, de laatsten gaan op volgorde van aanmelding.

 

Inschrijfprijs nog niet bekend

Door de projectuitbreiding is de finale inschrijfprijs nog niet bekend. Door de grote belangstelling worden de kosten laag en zal de uiteindelijke prijs naar verwachting rond de 300 Euro per paneeldeel komen te liggen.

 

 Installatie

Van de 4 potentiële leveranciers die we benaderd hebben, hebben er 3 ook een aanbieding gemaakt. De aanbiedingen liggen scherp in de markt. Door de uitbreiding van het project hebben we nog geen keuze gemaakt. We vragen bij de 2 beste een aanvullende offerte voor de uitbreiding en bepalen dan de keuze. We verwachten met 2-3 weken dat te kunnen doen.

 

Ledenvergadering

We hebben besloten om op woensdag 8 november een ledenvergadering te houden in de Pit. Deze zal beginnen met een inloop en koffie vanaf 19:30 uur en het formele deel van de avond vanaf 20:00 uur.  We zullen dan de keuze van leverancier toe lichten en tevens de offertes van de energieleverancier presenteren waarop de vergadering de keuze zal maken.

Vervolgstappen

We werken momenteel aan de volgende vervolgstappen:

  • Offerte en technische uitvoering aansluiting met Enexis
  • Aanvraag extra offerte installatie i.v.m. uitbreiding leverancier
  • Aanvraag offertes en beoordeling energie leverancier
  • Voorbereiding Ledenvergadering 8 November a.s.

Mocht je met betrekking tot de ledenovereenkomst nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met :

Het Duurzaam Overloon team: Stijn Eric, Antwan, Dennis en Herman

Infobulletin 27 september 2017