Zonnepanelen Overloon in trek

 

Overloon | Het zonnepanelenproject voor gemeenschapshuis De Pit loopt voortvarend. Er hebben zich bijna 70 mensen gemeld die interesse hebben in de aankoop van een of meerdere panelen.

 

Door het opwekken van zonne-energie wil een werkgroep, waarin onder meer vertegenwoordigers van plaatselijke bedrijven als Henra en Van Gemert Installatiegroep zitten, het hoge energieverbruik van het gemeenschapshuis aanpakken.

 

Om een deel van het exploitatietekort van De Pit terug te dringen, wordt het hoge energiegebruik van het gemeenschapshuis aangepakt. Het doel van het project is om jaarlijks 10.000 euro op het energieverbruik te besparen. In totaal kunnen 200 zonnepanelen op het dak van De Pit worden gelegd. Tevens heeft het plaatselijke oorlogsmuseum belangeloos zijn medewerking toegezegd.  “Op een gedeelte van het dak van het museum kunnen nog eens 1200 panelen worden geplaatst”, zegt Henra-directeur Stijn Heijs. “Daarmee halen we onze doelstelling, 10.000 euro reductie in energiekosten, ruim en is het ook voor de investeerders, zowel particulieren als bedrijven, interessant om dit project te steunen. Ja, natuurlijk zijn we als plaatselijke en zojuist opgerichte energiecoöperatie erg bij met de steun van het oorlogsmuseum en de belangstelling van burgers. Die is veel groter dan we van tevoren hadden verwacht. Maar eigenlijk is het succes ook wel te verklaren. Door de deelname krijgt de Pit gratis panelen. De opbrengst gaat naar de deelnemers aan de coöperatie. Zeker voor mensen die geen zonnepaneel op hun eigen dak willen hebben, is dit project een unieke kans. Het is een win-winsituatie voor alle deelnemers.”

De coöperatie staat niet allen open voor inwoners van Overloon maar alle aangrenzende postcodes waardoor ook inwoners in Venray noord, Smakt en Merselo deel kunnen nemen aan deze zonnestroom coöperatie

Op woensdag 14 juni om 19.30 uur vindt in De Pit een tweede bijeenkomst plaats voor alle mensen die zich als geïnteresseerde hebben gemeld. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Voor meer informatie is er sinds kort een eigen website in de lucht te weten www.duurzaamoverloon.nl

Artikel in de Peel en Maas