Installatie op de pit geïnstalleerd en levert stroom

De kleinste installatie van 128 panelen op het dak van de Pit is volledig geïnstalleerd en aangesloten. Hij levert al sinds eind april volop stroom aan de Pit.  Binnenkort plaatst Enexis nog de tussenmeter en dan is het geheel klaar voor formele afname. De verzekering voor deze installatie is afgesloten. Op de foto zie je de start van de werkzaamheden op de Pit.

Installatie op het oorlogsmuseum in volle gang

De werkzaamheden aan de  installaties op het dak van het Oorlogsmuseum zijn in volle gang.  Eind april en begin mei zijn de onderconstructies aangelegd. Zie de foto’s

Zoals gemeld was dit werk geplant in fase 1.  Momenteel licht het werk stil omdat we wachten op de levering van de panelen. Die komen pas in week 24 aan in de haven van Rotterdam. Zodra de douane ze vrijgeeft komen ze naar Overloon en worden ze gemonteerd. Hiervoor is nog ongeveer een week nodig.

Deze pauze paste goed voor het Oorlogmuseum i.v.m. met het militracks evenement van 19-20 mei. In week 25 hopen we dan de montage af te ronden en de aansluiting door Fudura en Enexis te laten verzorgen.

Kortom als alles loopt al gepland zijn alle 3 de installaties eind Juni in  gebruik.

Zonnefeest op zaterdag 30 Juni

Op zaterdag 30 Juni is er dan het zonnefeest. Alle leden zijn uitgenodigd door het bestuur van de Pit als dank voor de installatie en daarmee leveren de leden een bijdrage om het exploitatie tekort van de Pit te verminderen.  Het feest start om 18 uur in de Foyer en er is ook een barbecue.  Voor dit zonnefeest krijgen jullie een aparte uitnodiging van de Pit.

Info mei 2018